Blog Sitesine Email Listesi Nasıl Eklenir?

Bir blog siteniz var. Yeni yazılar girdikçe bu blog sitesine üye ettiğiniz ya da kendileri üye olmuş internet kullanıcılarına otomatik olarak mail gitsin. Bunu yapmak mümkün. Bu makalede bu anlatılacaktır.

Önce http://groups.google.com linkinden bir email grubu oluşturulur. Grup oluşturulduktan sonra grup ana sayfasında o grubun sabit maili gösterilir. Aşağıdaki örnekte mesajkutusu@googlegroups.com'dur. MesajKutusu mail grubuna üye olan 600 kişiye mail atmak için mesajkutusu@googlegroups.com mali atmak yeterlidir. Tabi ki yetkili iseniz.


Tavsiyem herkesin herkese mail atmaması için Grup Ayarları bölümünde yer alan Erişim'den


kim ileti gönderebilir bölümünde yalnızca yöneticiler'i işaretlemeniz. Böylece sadece yönetici olarak atadığınız emaillerden gelen mailler bu mali listesine dağıtılır.


Bir grup kurduktan sonra blog sitenizden yeni bir yazı girildiğinde belirteceğiniz maile otomatik mail gitsin şeklindeki ayarı yapmaya.

Bunun için blogunuzun Ayarlar bölümünden E-Posta bölümüne tıklayıp BlogGönder Adresi yazan kısma kurduğunuz gurubun mail adresini girmeniz yeterli olacaktır.


Burda dikkat edilmesi gereken bir nokta şudur. Blog girerken kullandığınız mailin kurduğunuz grupta yönetici ya da sahip yetkisinde olması gereklidir. Bu da grubunYönetim Görevleri bölümünden ayarlanabilir. Yönetim Görevlerine gelindikten sonra Üyeleri Yönetin kısmına gelinir.



Daha sonra işaretlediğniiz emaillerin yetkilerini aşağıya açılır menüden tekrar belirleyebilirsiniz.

Son bir konu ise grubunuza nasıl üye kazandıracağınız ile ilgili. Birkaç yöntemi vardır.

Birincisi üyeleri direk olarak listenize almak. Bunu sağda en altta yer alan Üye Davet Et bölümünde Üyeleri Doğrudan Ekle ile yapabilirsiniz. Burda bilmeniz gereken nokta bir kullanıcı ile ancak bir günde maksimum 15-20 yeni mail ekleyebileceğiniz. Bunu sahip olduğunuz birkaç maili grubunuzda yetkili kılarak her biri ileayrı ayrı log in olarak ve üyeleri ekleyerek aşabilirsiniz. 5 ayrı mailiniz varsa günde 100 maili direk olarak ekleyebilirsiniz.


İkinci bir yöntem MesajKutusu.blogspot.com sitesinde yer aldığı gibi blog sitenize grubunuzun linkini (üye olma kutusunu) eklemek. Ekleyeceğiniz bu kod Grup ayarları bölümünde ortalarda yer alan Web siteniz için tanıtım kutusu alın linkinde bulunmaktadır. Buraya tıkladığınızda gelen sayfadaki kodlardan istediğinizi sitenizde kullanabilirsiniz.


Bu kodu eklemek için blog sitenizin yönetim kısmında Yerleşim linkini tıklayın.

Gelen sayfada Sayfa Ögesi Ekleye tıklayın.



Gruptan aldığınız kodu HTML/JavaScript sayfa elemanına yapıştırın.





Ve bu kodun nerede görülmesin iistiyorsanız o sayfa öğesini mouse ile istediğniiz yere taşıyın.

Followers


Recent Posts